Billig og effektiv loftisolering

Hvis du gerne vil have dit loft isoleret billigt og nemt, bør du overveje at få et firma til at komme og isolere med papirisolering. Det er et materiale, der består af indsamlede aviser, der behandles og ændres til isoleringsmateriale. Først granulerer man papiret, og der tilsættes forskellige komponenter, så materialet bliver både brandafvisende og ikke modtageligt for svamp og skimmel samt fugtafvisende. Når man anvender papirisolering loft, blæses det fleksible og bløde materiale ind og lægger sig som en dyne helt tæt om rørinstallationer og det hele.

I USA har man isoleret med papir i over 100 år, men i Danmark begyndte vi først at bruge papirisolering i starten af 90’erne. Materialet har mange fordele. Fx har man fundet ud af ved hjælp at tests, at papirisoleringen giver en bedre lydisolation end almindelige isoleringsmaterialer som mineraluld og glasuld. Og så kan skadedyr ikke lide at bo og opholde sig i materialet, da de ikke kan lide de kemikalier, der er tilsat papirisoleringen. Isoleringen er lige så effektiv som andre materialer, og så belaster produktionen af papirisolering ikke miljøet lige så meget, som andre isoleringsformer. Det er et materiale, der er mere behageligt at arbejde med end andre former for isolering, da det hverken klør eller kradser.

En ulempe ved papirisolering er, at det lettere falder sammen, når den er lagt ud på loftet. Men et isoleringsfirma, der er vant til at udføre den slags arbejde, ved, at materialet falder sammen med ca. 15 procent, og de tager derved højde for dette, når de isolerer dit loft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top