En kort historie om Skoda

Skoda, der har hovedkvarter i Tjekkiet, er en af de ældste bilproducenter i verden. Virksomheden, der blev etableret i 1895, har været igennem meget i de mere end 120 år, den har eksisteret. Her er et kort overblik over Skodas historie.

Skoda blev grundlagt i 1895 af Vaclav Laurin og Vaclav Klement i Tjekkiet. Virksomheden startede med at fremstille cykler, før den til sidst skiftede til motorcykler og biler. I begyndelsen af 1920’erne var Skoda den største bilproducent i Europa. Den store depression ramte dog virksomheden hårdt, og den blev tvunget til at erklære sig konkurs i 1932. Derefter blev det opkøbt af industrikonglomeratet Puchov.

Under Anden Verdenskrig blev Skodas fabrikker taget i besiddelse af det nazistiske regime for at producere militærkøretøjer til den tyske krigsindsats. Efter krigens afslutning kom virksomheden under kommunistisk kontrol og blev nationaliseret af den tjekkiske regering.

I dag er Skoda kendt for at lave velbyggede biler, der giver fremragende værdi for pengene. Virksomheden er kommet langt siden sin ydmyge begyndelse i 1895 – og den viser ingen tegn på, at den snart vil sætte farten ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top