Skal du til Hong Kong?

Hong Kong er en særlig administrativ region i Kina og en af verdens mest folkerige byer. Byen ligger i Pearl River Deltaet og dækker et areal på 1 106 kvadratkilometer. Med en befolkning på over 7 millioner mennesker er Hongkong et af de mest tætbefolkede områder i verden. Området består af Hong Kong Island, Kowloon-halvøen og New Territories.

Den tidligste kendte menneskelige bosættelse i det nuværende Hongkong går tilbage til bondestenalderen. HK blev først en del af Kina under Qin-dynastiet. I 1842, under den første opiumkrig, besatte de britiske styrker Hongkong-øen og begyndte deres styre over området, som varede i 156 år indtil 1997, hvor Hongkong blev givet tilbage til Kina. Siden da har HK været styret under politikken “ét land – to systemer”, som giver mulighed for kapitalistisk økonomisk praksis og en høj grad af autonomi.

HK har en fri markedsøkonomi og er en af de fire asiatiske tigre. Byen er et globalt finanscenter og har siden 1995 været rangeret som verdens mest frie økonomi. Turisme og eksport er vigtige for økonomien med over 50 millioner turister, der besøger HK hvert år. Byen er kendt for sin lave beskatning, mangel på korruption og kvalificerede arbejdsstyrke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top