Den amerikanske uafhængighedsdag

Hvert år den 4. juli fejrer amerikanerne uafhængighedsdagen. Vi griller ude med familie og venner, nyder nogle kolde øl og ser smukke fyrværkeriudstillinger. Men ved vi egentlig, hvad det er, vi fejrer?

Selvfølgelig ved vi alle, at den 4. juli er årsdagen for Amerikas uafhængighed fra Storbritannien. Men der er meget mere i historien end det. I dette blogindlæg tager vi et kig på historien om den 4. juli – hvor den kom fra, hvordan den har udviklet sig gennem tiden, og hvad den betyder for os i dag.

Rødderne til den 4. juli går tilbage til det 18. århundrede og den amerikanske revolution. Den 19. april 1775 udviklede skænderier mellem britiske tropper og amerikanske kolonister sig til åben krigsførelse i slaget ved Lexington og Concord. Herefter fortsatte krigen i yderligere seks år, indtil delegerede fra de 13 amerikanske kolonier endelig den 2. juli 1776 stemte for uafhængighedserklæringen fra Storbritannien. To dage senere, den 4. juli 1776, vedtog de officielt erklæringen. Og dermed var Amerika født.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top